• Πόρτο Ράφτη Σε Δράση!

  Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος

  Προφήτης Ηλίας - Μπαθίστα

  Επικοινωνία μέσω e-mail: profitis-ilias@otenet.gr

  Κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα θα σας περιμένουμε να μοιραστείτε μαζί μας ευχάριστες στιγμές στη βεράντα των γραφείων του Συλλόγου!

  Τα γραφεία μας θα είναι ανοιχτά 3 φορές την εβδομάδα, Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο  6:30μμ–8:30μμ.

 • Ο Σύλλογος

 • Κατεβάστε ολόκληρο το πρώτο φύλλο σε .Pdf

  Πρώτο Φύλλο
 • Κατεβάστε ολόκληρο το δεύτερο φύλλο σε .Pdf

  Δεύτερο Φύλλο
 • Κατεβάστε ολόκληρο το τρίτο φύλλο σε .Pdf

  Τρίτο Φύλλο
 • Χρήσιμα τηλέφωνα

  Χρήσιμα τηλέφωνα
 • Πατήστε εδώ για να ειδοποιείστε για νέες αναρτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)

  Μαζί με 9 ακόμα followers

 • Στατιστικά

  • 12.660 επισκέψεις

Αλήθειες κατάματα!


Κι άλλος βασικός στόχος επετεύχθη, η εφημερίδα μας είναι ο δεύτερος, ο πρώτος στόχος ήταν η στέγαση των γραφείων μας. Έπονται μεγάλες προσπάθειες να επιτευχθεί και ο τρίτος ο πιο σημαντικός…

Στόχος μας είναι η σωστή ενημέρωση. Προσπαθούμε για το καλύτερο του τόπου μας, το Πόρτο Ράφτη. Πρέπει να είναι αυτός ο στόχος όλων μας. Να σκεφτούμε και να αναλογιστούμε ποίοι είναι οι λόγοι που κατάντησε έτσι ο τόπος μας και γι’ αυτό πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Στο χέρι μας είναι αυτό να διορθωθεί, φτάνει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για να πετύχουμε πολλά καλά. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να κάνουμεμεταδημότευση, να φέρουμε τα εκλογικά μας δικαιώματα εδώ, να διεκδικήσουμε τα «θέλω» μας. Μείνανε τα παιδία μας χωρίς γήπεδο γιατί το ήθελαν μερικοί, που παρεμπιπτόντως τους έπιασαν, λένε, στον ύπνο. Έτσι μας είπαν στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι προφανές πως με αυτές τις δικαιολογίες υποτιμούν την νοημοσύνη μας, γι’ αυτό και εμείς δεν πρέπει να αφήσουμε έρμαιο το Πόρτο Ράφτη στα χέρια ανθρώπων που απέδειξαν με τις πράξεις τους πως δεν έχουν το παραμικρά ενδιαφέρον. Έτσι ξαφνικά θα δούμε να μας παίρνουν και άλλα, όπως π.χ. πλατείες, μπορεί και σχολεία. Ποιός ξέρει τι να περιμένουμε ακόμα.

Δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες δεν έχουμε και άλλα πολλά. Είμαστε ακόμα στο «περίμενε».

Φωτεινοί Σηματοδότες στην διασταύρωση του Σουπερ Μάρκετ Γέγου, στις λεωφόρους Π. Ράφτη, Γρέγου και Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου γίνεται καθημερινά και ιδίως Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το αδιαχώρητο. Το καλοκαίρι, δε, είναι απελπιστική η κατάσταση. Όταν επισημάνθηκε για πολλοστή φορά στο δήμο το πρόβλημα, η απάντηση που πήραμε είναι πως η ευθύνη βαραίνει το αρμόδιο υπουργείο. Εμείς λοιπόν αυταπαντήσαμε πως δεν είναι υποχρέωση του απλού πολίτη να βρει τη λύση στο πρόβλημα, γι’ αυτό και εκλέγονται τοπικές αρχές, για να διευθετούν τόσο σοβαρά προβλήματα. Το πρόβλημα με τους σηματοδότες είναι σε αναμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα την δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου, εκτός της ταλαιπωρίας στην οποία υπόκειται και κινδυνεύει και η σωματική ακεραιότητα.

Λακούβες που το χειμώνα γεμίζουν νερό, και ανυποψίαστοι οι οδηγοί περνούν με τα αυτοκίνητα και πέφτουν μέσα, με αποτέλεσμα να γίνονται σοβαρές ζημιές.

Δημοτική συγκοινωνία ανύπαρκτη. Τα πουλμανάκια τα πήραν οι άνωθεν, όμως απ’ ότι φαίνεται για λογαριασμό τους. Και αν κυκλοφορεί κανένα, όπως κάποιοι λένε, καμία ανακοίνωση δεν βγήκε, ούτε ο σύλλογός μας έλαβε ειδοποίηση για να μπορέσει να το ανακοινώσει στην περιοχή, προς εξυπηρέτηση του κόσμου. Η πρώτη συζήτηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, Προφήτης Ηλίας Μπαθίστα, με τον Δήμαρχο για τη δημοτική συγκοινωνία, για ασφαλτόστρωση δρόμων και για άλλα πολλά προβλήματα, ήταν το 2005. Σε μια συγκέντρωση του Συλλόγου, μας είπε πως είχε παραγγείλει τα πουλμανάκια του δήμου και τα περίμενε. Στην κοπή της πίτας το 2006, που είθισται να την κόβουμε Ιανουάριο μήνα, μας είπε ότι μέχρι τον Απρίλιο το αργότερο θα τα κυκλοφορούσε προς εξυπηρέτηση του κόσμου. Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε και συνέχεια δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα. Δεν έχει οδηγούς και άλλες τέτοιες δικαιολογίες, που δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να τις κατονομάσω. Έλεος, ντροπή να μας εμπαίζουν έτσι. Όλοι οι γύρω δήμοι έχουν δημοτική συγκοινωνία, εμείς γιατί όχι;;;

Αποχέτευση, όπως λέει ο λαός, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Λόγια, λόγια, λόγια και όλο παχιές κουβέντες. Βλέπει κανείς κανένα έργο στο Πόρτο Ράφτη; Θα έπρεπε κατά τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής να είχαν ξεκινήσει εργασίες. Άπιαστο όνειρο θα μείνει όπως πάντα!

Σκουπίδια: Δεν είναι σε θέση να βάλουν κάδους στους πάνω δρόμους του Πόρτο Ράφτη και συγκεκριμένα της περιοχής Μπαθίστα. Αυτή η περιοχή, κατά τα λεγόμενα του μελετητή κ. Προβελέγγιου έχει τους περισσότερους μόνιμους κατοίκους στο Πόρτο Ράφτη. Θα μπορούσαν να βάλουν κάδους σε πολλούς δρόμους, όπως π.χ. στην οδό Αγίου Βλασίου, Εσπερίδων και όλοι οι κάθετοι δρόμοι. Όμως θα πρέπει να γίνεται και η περισυλλογή των σκουπιδιών καθημερινά, απ’ όλους τους δρόμους και όχι μόνο από τα κεντρικά σημεία, ούτως ώστε να μην γίνονται χωματερές οι δρόμοι. Η εικόνα μας και η διαβίωσή μας γίνεται τριτοκοσμική. Η κάθε νοικοκυρά είναι αναγκασμένη να διανύει πολύ μεγάλη απόσταση για να πετάξει τα σκουπίδια της. Και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα σκουπίδια να καταλήγουν σε άδεια οικόπεδα, εκτός κάδων και σε διάφορες άλλες μεριές. Δεν αρκούν οι κάδοι που υπάρχουν σήμερα. Υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση, πρέπει να βρεθεί σωστή λύση και αυτή είναι αρμοδιότητα του δήμου. Ο Σύλλογος μας κατά καιρούς έχει βάλει εργάτες για τον καθαρισμό των δρόμων Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Γεωργίου, από τα σκουπίδια που μένουν εκτός κάδων δεξιά και αριστερά πεταμένα και δεν μαζεύονται από τα απορριμματοφόρα. Όμως αυτό το πρόβλημα συνεχίζεται καθημερινά. Θα πρέπει αν μη τι άλλο να υπάρχουν εργάτες του δήμου να μεριμνούν για την καθαριότητα των δρόμων και την περισυλλογή των σκουπιδιών. Το μάζεμα των σκουπιδιών και την καθαριότητα των δρόμων δεν μπορεί να τα φροντίζει συνέχεια ο σύλλογος, διότι είναι μια μόνιμη δαπάνη. 0 τόπος μας έχει σοβαρά προβλήματα. Τώρα θα έχουμε την ευκαιρία να σας ενημερώνουμε τακτικά και πιο ουσιαστικά.

Κλείνοντας λέμε πάλι σε όλους: μεταδημότευση για το καλό το δικό μας, των παιδιών μας και του Πόρτο Ράφτη, του τόπου μας. Τα γραφεία μας είναι στη διάθεσή σας για όποια δυσκολία αντιμετωπίσετε για την μεταδημότευση και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θέλετε.

Τριανταφύλλου Ειρήνη

Γενική γραμματέας Συλλόγου Προφήτης Ηλίας Μπαθίστα και της Ο.Σ.Π.Α.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: